Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Συνάντηση Εργαζομένων ΕΡΤ με την Αντιπολίτευση

Συναντήσεις με Α. Τσίπρα, Π. Καμμένο, Φ. Κουβέλη, Δ. Κουτσούμπα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ
Αντιπροσωπεία των εργαζομένων της ΕΡΤ3, ενόψει της 78ης ΔΕΘ συναντήθηκε σήμερα με τους αρχηγούς των κομμάτων της Αντιπολίτευσης στην Αθήνα  με σκοπό να τους προσκαλέσει στα κτίρια της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη , όπου οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 παράγουν και μεταδίδουν μέσω του Διαδικτύου τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα,  στη διάρκεια της καθιερωμένης επίσκεψής τους στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΕΡΤ3 ( Χρήστος Γιαννούλης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Ελευθερία Φαραντάκη και Κυριακή Μάλαμα), με την παρουσία των συναδέλφων τους από τη ΝΕΤ Μάχη Νικολάρα και Νίκο Τσιμπίδα ενημέρωσαν τους αρχηγούς των κομμάτων της Αντιπολίτευσης για την πορεία του αγώνα κατά του Μαύρου της ΕΡΤ, τη σαφή αποδοκιμασία του μεταβατικού μορφώματος της λεγόμενης «Δημόσιας Τηλεόρασης», της διάτρητης και έωλης δήθεν προκήρυξης για την επιλογή προσωπικού, καθώς και τον απόλυτο αποκλεισμό της Δ.Τ. με τη ΜΗ παρουσία βουλευτών και στελεχών από τα τέσσερα κόμματα της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης.
-Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,   Αλέξης Τσίπρας, παρουσία του Γραμματέα της Κ.Π.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα και του Εκπροσώπου Τύπου Πάνου Σκουρλέτη,   χαρακτήρισε τη Δ.Τ. μόρφωμα που δεν αναγνωρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι η πολιτική θέση του κόμματος εκφράζεται με την επιστροφή στο Θεσμικό πλαίσιο της ΕΡΤ και την αναδιοργάνωσή της, χωρίς τις αδυναμίες και τις παθογένειες τόσο του παρελθόντος, όσο και του παρόντος με τη σύσταση του κυβερνητικού μορφώματος της Δ.Τ.
-Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος τόνισε: «Συναντηθήκαμε με τους εργαζόμενους της ΕΤ3, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και ο πρόεδρος του Άρματος Πολιτών, ο Γιάννης Δημαράς και συζητήσαμε με τους εργαζόμενους της ΕΤ3. Λέω εργαζόμενους της ΕΤ3, διότι εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θεωρούμε ότι συνεχίζουν να είναι εργαζόμενοι. Οι απολύσεις είναι παράνομες, δεν έχουν επιδοθεί ως όφειλαν και αυτό το μόρφωμα το οποίο παρουσιάζεται ως Δημόσια Τηλεόραση από εμάς τουλάχιστον, δεν είναι νόμιμο.!
Συζητήσαμε τα θέματα που έχουν προκύψει και ανακοινώσαμε τις αποφάσεις μας για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα δεχθούν τη μετάδοση από το μόρφωμα της Δημόσιας Τηλεόρασης που λειτουργεί ουσιαστικά σαν ένας μηχανισμός του κλεισίματος του ματιού προς εργαζόμενους στην ΕΡΤ να κάνουν αίτηση μετάνοιας, αίτηση μετάνοιας που προβλέπεται μόνο από ολοκληρωτικά καθεστώτα σαν το σημερινό. Ζητήσαμε από τους δημοσιογράφους, αλλά και τους τεχνικούς, τη στήριξή τους για να μεταδοθεί από την ΕΤ3, από το κανάλι για το οπoίο έχουν και την ευθύνη της περιουσίας του και της λειτουργίας του οι εργαζόμενοι της ΕΤ3, να μεταδοθεί και η συνέντευξη τύπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά και η ομιλία στο Βελλίδειο. Θα είμαστε στη Θεσσαλονίκη, θα επισκεφθούμε τους εργαζόμενους της ΕΤ3 στα γραφεία τους, στο «σπίτι τους» και από εκεί και πέρα θα κάνουμε τις δηλώσεις ως οφείλουμε και βεβαίως, όχι ως κλέφτες».
Ο πρόεδρος της  Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης  αποδοκίμασε τη δημιουργία της κατ΄ ευφημισμό Δημόσιας Τηλεόρασης και δημοσιοποίησε  την απόφαση του κόμματός του να μη συμμετέχουν τα μέλη της ΔΗΜΑΡ στις ενημερωτικές εκπομπές της Δ.Τ. .
Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε τη στήριξή του στον αγώνα των  εργαζομένων στην ΕΡΤ και στην ΕΡΤ3 ,  που εντάσσεται και δεν είναι αποκομμένος από το συνολικότερο αγώνα του λαϊκού κινήματος  για την ανατροπή των καταστροφικών πολιτικών της κυβέρνησης . Ξεκαθάρισε ότι και το ΚΚΕ δεν θα ανταποκριθεί σε πιθανή πρόσκλησή στελεχών του σε ενημερωτικές εκπομπές της Δ.Τ.
Οι τέσσερις πολιτικοί αρχηγοί αποδέχθηκαν την πρόσκληση των εργαζομένων της ΕΡΤ3 να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις , όπου παράγεται τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της Δ.Ε.Θ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου