Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ . ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ...

Δεκαπέντε μέρες πριν την λήξη των συμβάσεων της πλειοψηφίας των συμβασιούχων που προεσελήφθησαν πριν από ένα χρόνο, κατόπιν διαγωνισμού και μετα από 7μηνη αναμονή-ανεργία , μάθαμε τα κακά μαντάτα . ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΕ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΘΑ "ΑΝΟΙΞΕΙ" ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΕΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 63 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.
Φέξε μου και γλίστρησα...
Αυτό λοιπόν ανακοίνωσε -μεταξύ άλλων- νέος Υπουργός Τύπου Παντελής Καψής, σε συνάντηση που είχε με την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ την περασμένη Παρασκευή . Και η κακή είδηση , η πραγματική είδηση - χάθηκε στην ερμηνεία και στην αποδελτίωση όσων ειπώθηκαν εκείνο το πρωινό. Αυτισμός. Χαίρονται πολλοί για την εξάιρεση από το Ενιάιο Μισθολόγιο και κλείνουν τα μάτια στους εφέδρους-άνεργους και στην απόλυση-σφαγή των συμβασιούχων.
Η είδηση προκαλεί αλγεινή εντύπωση στους ενδιαφερόμενους -αυριανούς ανεργους για πολλούς λόγους , τους οποίους προφανώς και γνωρίζαν αυτοί που διαχειρίζονται επικοινωνιακά το δικό μας μέλλον.Γνώριζαν και μας δούλευαν ψιλό γαζί
ΠΡΩΤΟΝ:Η Διοίκηση της ΕΡΤ διέρρεε, ανακοίνωνε -χρησιμοποιήστε όποιο ρήμα θέλετε-
ότι διεκδικούσε την ανανέωση όλων των συμβάσεων. Ομως προσέκρουε στην άρνηση της κυβέρνησης η οποία την καλούσε να εφαρμόσει την νομιμότητα και να διώξει το 50%.
Ετσι λοιπόν προσάρμοσε τις διεκδικήσεις της και ισχυριζόταν, ότι αναγκάζεται να προχωρήσει στην αυτόματη διαδικασία μόνο 63 συμβάσεων δημοσιογράφων από τους 169, εφαρμόζοντας πειθαρχημένα τις αποφάσεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Μάλιστα, προς επήκοον όλων σε Γενική Συνέλευση ο Λάμπης Ταγματάρχης, υποστήριζε ,ότι μάχεται για να συγκεντρωθούν 4 υπογραφές των συναρμοδιών Υπουργών για να προχωρήσει η διαδικασία.Διέγνωσε δυστοκία, γραφειοκρατία,δεν μας είπε όμως αν συζητήθηκε ποτέ σε κλειστές συναντήσεις, το ενδεχόμενο να ακολουθηθεί άλλη διαδικασία ...
Και εκεί που δίναμε την μάχη των κριτηρίων για στοιχειώδη διαφανή και αξιοκρατική επιλογή ,έρχεται ο Υπουργός Τύπου και ρίχνει μάυρο στην οθόνη.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ : Δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση για το μέλλον των συμβασιούχων, για την κήρυξη νέου διαγωνισμού, για την παραβίαση ακόμη και των δικών τους νομοθετημάτων.
Σε συζήτηση μεταξύ άλλων ,έπεσε η βόμβα.. Μήπως για να περάσει στα απαρατήρητα, να χαθεί μεταξύ των "καλών¨ειδήσεων , να βολιδοσκοπηθούν αντιδράσεις , να γίνει συμφηφισμός και ο καθένας να κρατήσει αυτό που θέλει;
Λίγες ώρες μετά την κατάθεση ΠΝΠ στο Υπουργικό Συμβούλιο με την οποία επενέρχεται ως έχει-ας το κρατήσουμε αυτό το ως έχει- η τροπολογία Βενιζέλου που εξαιρεί από το Ενιαίο Μισθολόγιο μόνο τους δημοσιογράφους και όχι όλους εκέινους που απο κοινού παραγουν το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό προιόν, "σκάει" και η είδηση για την απομάκρυνση όλων των συμβασιούχων. Απαντώντας σε ερώτηση , όχι όχι με δική του πρωτοβουλία . Μάλλον δεν αξιολογήθηκε ως σημαντικό για να πάρει ο Υπουργός την πρωτοβουλία της ανακοίνωσης .Βέβαια για λόγους επικοινωνιακούς ειπώθηκε αλλιώς : Να ανοίξει η διαδικασία νέων προσλήψεων. Βλέπετε οι λέξεις έχουν χρώμα .
Δεν συνομιλώ μαζί του αλλά υποθέτω πως αν συνομιλούσα με τον κ. Καψή θα υποστήριζε -πως δεν μπορεί σε έναν δημόσιο Φορέα να μην ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία-νέος διαγωνισμός -
-πως δεν μπορεί σήμερα που η κρίση σαρώνει τον τύπο, να μην έχουν ισότιμη πρόσβαση στο δικαίωμα της εργασίας, οι απολυμένοι της Απογευματινής, οι απλήρωτοι του Αλτερ, της Ελευθεροτυπίας, οι άνεργοι της λίστας της ΕΣΗΕΑ ..
-πως δεν είναι δίκαιο εμείς οι όμηροι συμβασιούχοι της ΕΡΤ ,να μπαίνουμε με προνομιακούς όρους στο ασφαλές περιβάλλον του δημοσίου
Ολα αυτά είναι πολύ λογικοφανή κ.Καψή υπό την εξής προυπόθεση:Οτι ζούμε σε κοινωνία δικαίου και ότι πραγματική σας πρόθεση είναι η διασφάλιση μιας αδιάβλητης διαδικασίας ,όπου θα επιλεγούν οι άριστοι και όχι οι αρεστοί..
Δεν είναι καιρός για χωρατά.
Με πρόσχημα την κήρυξη ενός νέου διαγωνισμού
--Διώχνετε 600 συμβασιούχους από τις 16 Γενάρη . Παρουσιάζεται στην τρόικα μια ΕΡΤ με λιγότερους 600 δημόσιους υπαλλήλους, με μειωμένο κατα 6εκ ευρώ κόστος και έχετε ένα πολύ καλό άλλοθι νε μειώσετε το ανταποδοτικό τέλος που τόσο επίμονα ζητούν οι ιδιώτες καναλάρχες. ΑΡΑ: Παίρνετε άριστα στην διεκπεραίωση του πλάνου που έχουν ορίσει οι αλλοδαποί επιτηρητές.
-Aπαξιώνετε την Δημόσια Τηλεόραση , συρρικνώνεται τον ενημερωτικό της χαρακτήρα , ο οποίος στηρίζεται κυρίως από τους συμβασιούχους. Διευκολύνεται στον ανταγωνισμό τα ιδιωτικά μαγαζια -γωνιά , στα οποία ειρήσθω εν παρόδω τους χαρίσατε και το φορο 20%ιΑΡΑ: Παίρνετε τα εύσημα από τους ιδιώτες καναλάρχες , έτσι όπως τα πήρε και ο κ. Μόσιαλος. Ομως εσείς γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα , ότι οι ιδιώτες δεν είναι πειθαρχημένοι ,κάνουν και δικό τους παιγνίδι...
-- Aφήνετε για πολλούς μήνες την ΕΡΤ χωρίς μαχητικό δυναμικό,γιατί η προκήρυξη, η αξιολόγηση των αιτήσεων θα συμπέσει με την προκήρυξη εκλογών ,οπότε από καλοκαίρι και βλέπουμε.
--- Προφανώς μας χρεώνεται όλους ως βύσματα των προηγούμενων.Πώς να πιστέψω ότι θέλετε να σπάσετε το απόστημα και να μην δημιουργήσετε νέα γενιά συμβασιούχων σε ομηρία και πειθαρχία.

ΠΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ : Δώστε σύντομα μια απάντηση για την θεατρική παράσταση. Δεν είμαστε αριθμοί ,είμαστε άνθρωποι με αγωνίες ανάγκες και συναισθήματα.
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ : Το κακό που βρήκε σήμερα εμεάς , αύριο θα ρθει και σε σας . Μην σας ανακουφίζουν τα ευρώ που κερδίσαμε με την εξαίρεση από το Ενιαίο Μισθολόγιο. Εξάλλου και μεις παλαίψαμε γιαυτό. Με ανιδιοτέλεια γιατί εμείς τον μισθό αυτό δεν θα τον πάρουμε ποτέ.. Μήπως έστω και από αλληλεγγύη, πρέπει να σταθείτε δίπλα μας γιατί αυτό επιβάλει η αξιοπρέπεια
ΕΥΧΕΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ. ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΟΠΩΣ ΕΜΑΣ

Αλεξάνδρα Χριστακάκη, συμβασιούχος δημοσιογράφος της ΝΕΤ. μέλος της ΠΟΕΣΥ

1 σχόλιο:

  1. Κουραγιο και αντισταση !!! Ειμαστε μαζυ σας !!!
    Μια ελληνιδα εξωτερικου


    ΑπάντησηΔιαγραφή