Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Δευτέρα και Τρίτη ψηφίζουμε την Γ' ΠΡΟΤΑΣΗ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Διεκδικούμε την αξιοπρέπειά μας

Συνάδελφοι,

Την οδυνηρή πραγματικότητα την οποία βιώνει σήμερα ο κλάδος μας την ξέρουμε όλοι πάρα πολύ καλά, γιατί την ζούμε καθημερινά. Λουκέτα, μαζικές ή εκδικητικές απολύσεις, πολύμηνη καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών, εισφοροδιαφυγή που απειλεί το ταμείο μας, αυθαίρετες μειώσεις μισθών. Ανασφάλεια και φόβος για το αύριο.

Δυστυχώς για όλους μας, το μέλλον προδιαγράφεται ακόμη σκληρότερο. Για να προστατευτούμε, πρέπει να δράσουμεάμεσα. Η πρότασή μας είναι απλή:
Yπογραφή ΣΗΜΕΡΑ (και πριν γενικευτούν οι ατομικές συμβάσεις) Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο.

Μόνον η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας  θα  μας εξασφαλίσει την επόμενη διετία, θα προστατεύσει τις θεσμικές μας κατακτήσεις αλλά και τις αποδοχές μας από καταχρηστικές ή μονομερείς ενέργειες.

Το να προβάλουμε κομματικές διεκδικήσεις στην ουσία εξυπηρετεί τους εργοδότες που εκμεταλλεύονται το  καθεστώς αυθαιρεσίας που επικρατεί σήμερα στα ΜΜΕ.

Θέλουμε ανοικτά μέσα ενημέρωσης. Τα λουκέτα σημαίνουν ανεργία. Ανοικτά μέσα δεν θα υπάρχουν με γενικές απεργίες διαρκείας. Οι κινητοποιήσεις  χωρίς στόχευση θα καταλήξουν στην πλήρη ισοπέδωση του σημερινού τοπίου στο χώρο των ΜΜΕ και θα ρίξουν όλους μας βορά σε όσους, ντόπιους ή ξένους, θέλουν να επωφεληθούν από την οικονομική κρίση.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·        ΣΣΕ σε εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, ίντερνετ
·        Προστασία των θεσμικών κεκτημένων
·        Απεργίες ουσίας με στόχευση

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ Γ’

Εξουσιοδοτούμε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με τους εργοδότες, με προθεσμία 15ημέρου για την υπογραφή διετούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, προσαρμοσμένης στις ανάγκες των εργαζομένων.
Η διαπραγμάτευση θα αφορά αποκλειστικά στις αμοιβές, με πιθανή μεσοσταθμική μείωση, ταυτόχρονη προστασία των θεσμικών, με έμφαση στη διατήρηση του 13 ου και 14 ου μισθού.
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, να προχωρήσει σε στοχευμένες κινητοποιήσεις (ακόμη και διαρκείας) στα ΜΜΕ που δεν καταβάλουν έγκαιρα αξιοπρεπείς αμοιβές και ασφαλιστικές εισφορές.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου