Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ (ΠΟΣΠΕΡΤ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ)

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σέβονται και το τελευταίο λεπτό από τα 4,25 ευρώ που πληρώνει το μήνα κάθε νοικοκυριό για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Αντί λοιπόν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων να σιγήσουν τα ραδιόφωνα και να «πέσει» μαύρο στις οθόνες, αποδέχθηκαν την επιλογή της διοίκησης για εναλλακτικό πρόγραμμα.
Ερωτηματικά προκαλεί λοιπόν η συντονισμένη , όπως όλα δείχνουν αβασάνιστη και αβάσιμη επίθεση για την απαξίωση των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην ΕΡΤ, από συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα.
Δημιουργεί επίσης υποψίες η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής για να εκδηλωθεί η επιχείρηση κατασυκοφάντησης του αγώνα μας, καθώς υπολείπονται μόλις δύο ημέρες για την απομάκρυνση- απόλυση 590 συναδέλφων μας.
Είναι τυχαίο άραγε που αυτό συμβαίνει λίγες ώρες μετά την έναρξη της διαδικασίας για την ανανέωση του 50% των συμβάσεων μέσω της απαιτούμενης ΚΥΑ;

Μήπως κάποιοι σκοπίμως επιθυμούν να μην ανανεωθούν εγκαίρως οι συμβάσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συρρίκνωση και την απαξίωση του ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ;

Και για ποια κλειστή ΕΡΤ μιλάμε;
Σε απεργία η ΕΡΤ και οι τηλεθεατές είδαν αγώνες champions league και europa league, σε ποδόσφαιρο και μπασκετ.
Σε απεργία η ΕΡΤκαι οι τηλεθεατές συμμετείχαν σε 5 ραδιο-τηλεμαραθώνιους ( ΚΕΘΕΑ, UNICEF, Χαμόγελο του Παιδιού, Γιατροί του Κόσμου) και πολλές άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκπομπές κοινωνικής ευαισθησίας.
Σε απεργία η ΕΡΤ και τα μουσικά σύνολα της ψυχαγώγησαν δύο χιλιάδες θεατές στο Μέγαρο μουσικής και δεκάδες χιλιάδες τηλεθεατές που τους παρακολούθησαν από τους δέκτες τους.
Σε απεργία η ΕΡΤ και οι τηλεθεατές ενημερώθηκαν για τα μεγάλα πολιτικά και οικονομικά γεγονότα.
Επισημαίνουμε ότι με βάση τη συλλογική σύμβαση της ΕΡΤ με τη ΠΟΣΠΕΡΤ απαιτείται το 20% των εργαζομένων ως προσωπικό ασφαλείας, σε περίπτωση που εκπέμπεται βόμβος στο ραδιόφωνο ή κάρτα στην τηλεόραση.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ είναι η μόνη αρμόδια να απαντήσει για το ποσοστό των εργαζομένων που απαιτείται ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες ενός εναλλακτικού προγράμματος 24ωρης βάσης.
Όσο για την ακρίβεια των στοιχείων που δημοσιοποιήθηκαν ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου απεργούσαν μόνο οι δημοσιογράφοι της Αθήνας, που σίγουρα δεν είναι 3.493! Όπως αναγράφεται στα σχετικά δημοσιεύματα.
Ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται τα στοιχεία στις περισσότερες περιπτώσεις υποδεκαπλασιάζει το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία.

Ταυτόχρονα, ευχόμαστε και επιθυμούμε η ΕΔΕ που διατάχθηκε, να οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα και όχι να εξαντληθεί στην ενοχοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Και εν τέλει είναι απορίας άξιο ποιος έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία αυτά χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση από τις οικονομικές υπηρεσίες της ΕΡΤ ώστε να εμφανισθούν στη μισθοδοσία οι κρατήσεις των απεργιών;
Τέτοιες πρακτικές δεν μας πτοούν, δεν νοιώθουμε ένοχοι για τις κινητοποιήσεις μας και συνεχίζουμε ενωμένοι.
ΠΟΣΠΕΡΤ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΡΤ

1 σχόλιο:

  1. Και για να μπαίνουν σιγά-σιγά, κάποια πράγματα στη θέση τους όσον αφορά το πόσοι πληρώθηκαν και γιατί άραγε πληρώθηκαν"...Όσο υπήρχε απεργία, ο υποφαινόμενος δεν πήρε ούτε δεκάρα "εικονικού μισθού". Αυτήν την εβδομάδα, που πάλι υπήρχε απεργία, όσοι από εμάς τους συμβασιούχους δεν είχαμε εξαντλήσει την άδειά μας, ειδοποιηθήκαμε ότι πρέπει να το κάνουμε πρίν λήξουν οι συμβάσεις, δηλαδή πριν τις 18 Ιανουαρίου, είτε αυτές ανανεωθούν, είτε όχι. Ζήτησα να μήν πάρω το υπόλοιπο της άδειάς μου. Να την χαρίσω στην ΕΡΤ. Προτιμώ, τους είπα, στις λίγες εκπομπές που απόμειναν, να τιμήσω τους ακροατές, που τόσο με έχουν τιμήσει, και που κάθε μέρα αγωνιούν "γιατί δεν κάνεις εκπομπή;" και μου στέλνουν δεκάδες e-mail αγωνιώντας για το τί γίνεται "εκεί μέσα";

    Αυτό που πρότεινα, μου είπώθηκε ότι δεν γίνεται, και ότι πρέπει οπωσδηποτε να πάρω την άδειά μου. Και έτσι, επειδή η αναγκαστική αυτή άδεια πέφτει μέσα στις 5 ημέρες της απεργίας αυτής της εβδομάδας, η ΕΡΤ είναι υποχρεωμένη να με πληρώνει!..." Γράφει στην επιστολή του, ανάμεσα σε άλλα ο συνάδελφος Χρ. Μιχαηλήδης, ον οποίο τιμώ , αν και διαφωνώ με την εκτίμησή του για τα σωματεία μας και τον αγώνα μας που δίνουμε για να παραμείνουν στη θέση τους άξιοι συνάδελφοί μας. Η επιστολή εδώ.http://maecenas.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=35479&blid=404&fb_source=message

    ΑπάντησηΔιαγραφή