Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ο χρόνος δεν μετρά για όλους το ίδιο.

 Ο  χρόνος  δεν μετρά για  όλους το ίδιο.
Αλλοι τον βιώνουν ως μακρόσυρτο, βασανιστικό,αντίπαλο,γεμάτο αγωνία ,ελπίδα ,προσμονή ,διάψευση . Η ακολουθία  των χτύπων , ακολουθία εναλλαγής προσδοκίας  και ακύρωσης.Κλείνεις  τα μάτια. Νομίζεις  ότι μπορείς να  είσαι χειριστικός. Ονειρεύεσαι.Αυταπάτη. Τίποτε  δεν έγινε. ΑΠΡΑΞΙΑ (κυβερνητική) ΔΙΑΛΥΤΙΚΗ(για μας)
Αλλοι του επιτρέπουν  να κυλά χωρίς να χρειαστεί να τον εντάξουν σε κάποιο πλαίσιο : 
Προθάλαμος παρατεταμένης ανεργίας,παρένθεση ανάμεσα  σε δύο εργασίες ή όχημα επαναφοράς στην ζωή που μπορεί να μην έχει τη "εργασία που απελευθερώνει τον ανθρωπο" ,έχει όμως  ομορφιές, φίλους, αρωματικούς καφέδες,κινηματογράφο,θέατρο, τσίπουρα,βραδυνές  ανέμελες  περιπλανήσεις,χωρίς  τον έλεγχο της  πρωινής αφύπνισης.
Οι  βεβαιότητες ή οι αβεβαιότητες του καθενός  συμβασιούχου ,καθορίζουν την αντίληψη του για τον χρόνο.
Πάντως όλοι μας έχουμε  μια  βεβαιότητα: Οτι οι κκ  Υπουργοί ,από την υπογραφή των οποίων κρέμεται η καθημερινότητα μας,η δουλειά μας, η ασφάλεια ή η ανασφάλεια  μας , η ισορροπία μας  και  τα όνειρα μας ,δεν  πιέζονται από τον χρόνο,ούτε αγωνιούν για να τις συνέπειες της  καθυστέρησης,της  ανακολουθίας,της αδιαφορίας ή της άρνησης  τους, στις  ΔΙΚΕΣ  ΜΑΣ ΖΩΕΣ.  Αστείο   να μιλήσουμε  για ενοχή..

Περάσε μια βρομάδα που ξεκίνησε  το ταξίδι  της η περιβόητη  ΚΥΑ ,ζητώντας  4 υπογραφές, Μόνο  αυτή του κ. Ρέππα "κοσμεί"  το  περιώνυμο κέιμενο . Οι υπογραφές των κκ  Βενιζέλου , Πάγκαλου  και Λύτρα αναζητώνται ... 
Ο Υπουργός  Τυπου ,νίπτει τα χείρας τους ,επαναλαμβάνοντας ,ότι αυτός  έστειλε το κείμενο ως όφειλε.. Ομως δεν οφείλει  να  ελέγχει την διαδρομή της ΚΥΑ , η οποία είναι ταυτισμένη με το μεροκάματο  ανθρώπων και την ουσιαστική λειτουργία  της ΕΡΤ  . Ποιον εξυπηρετεί  αυτή η διεκπεραιωτική λογική;
Ο κ.Βενιζέλος  στα  γραφεία  του οποίου βρίσκεται εδώ και 7 ημέρες το μαγικό χαρτί, ούτε φωνή ,ούτε ακρόαση, Οχι μόνο δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τη δυστοκία και την ολιγωρία του στην προσυπογραφή  της  ανανέωσης των συμβάσεων , μα  ούτε και διαρροή  για  τις προθέσεις του.
Ο  έτερος  αντιπρόεδρος ,αναμένει τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Λύτρας  τους δύο που υπολείπονται .Και το παραμύθι  συνεχίζεται...Μόνο που  η επωδός  εδώ θα είναι "και ζήσαν αυτοί  καλά  και μεις  ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ¨"  Μόνο που η οργή και απελπισία  είναι κακός σύμβουλος..
Και η Διοίκηση της ΕΡΤ πώς πιέζει για την επιτάχυνση των διαδικασιών; Για σκεφτείτε  το σενάριο  της εσκεμμένης  καθυστέρησης ,το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην ακύρωση της ανανέωσης ;
Ποιός λοιπόν οφείλει  να στέλνει το μήνυμα συνεχούς υπενθύμισης  της "εκρεμμότητας" προς την πολιτική ηγεσία  , παρά οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι.
 Εμείς  λοιπόν οι πρώην συμβασιούχοι, νύν άνεργοι και αγνώστου μελλοντικού προσδιορισμού , επειδή  έχουμε πολύ καθαρό  στο μυαλό μας  τον αντίπαλο,τον στόχο μας και τις ανάγκες  μας ,καλούμε τις  ενώσεις μας να πιέσουν  τους κυβερνώντες , όχι μόνο με τηλεφωνικές  οχλήσεις  αλλά και με κινητοποιήσεις για την επίλυση της εκκρεμμότητας . Μέσα από νέες  γενικές συνελεύσεις "μονοθεματικές "  και στοχευμένες  στο θέμα των συμβασιιούχων την ερχόμενη βδομάδα, να  απαντήσουμε στην καθυστέρηση(;)  Για  όσους  χάνονται  στις... διαιρέσεις, ένα μόνο  θα ήθελα να τους πώ.
Από  τη ενότητα  και την συλλογική δράση, οφελειμένοι βγαίνουν μόνο  αυτοί που στην ζωή τους πορεύονται με αρχές και όχι αυτοί που τους νοιάζει η πάρτη τους. Αναρωτιέμαι  τί είναι αυτό που σας  φοβίζει ;  Σας φοβίζει το ενδεχόμενο νέας γενικής συνέλευσης , συζήτησης και απόφασης για απεργιακές κινητοποιήσεις  και δεν  σας τρομάζει  η σημερινή εικόνα της  ΕΡΤ; Γιατί σας  ενοχλεί  η  διεκδίκηση του δικαιώματος της εργασίας και δεν σας ενοχλεί  η  κυβερνητική απροθυμία να βάλει φρένο στην συρρίκνωση και στην απαξίωση της ΕΡΤ;      
Ας  μάθουμε  να ξεχωρίζουμε το μείζον , που σήμερα είναι η επιστροφή των συμβασιούχων.
Θα διεκδικήσουμε  ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  την επιστροφή  μας ή θα  οχυρωθούμε πίσω από ιδεολογήματα. 

Σημείωση προς τον Προκόπη : Ηταν όνειρο ο εφιάλτης , γιατί οι συνάδελφοι στην ΕΡΤ ,όπως απέδειξαν ,έχουν  ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ  Αλεξάνδρα Χρηστακάκη

1 σχόλιο:

  1. Συνάδελφοι συμβασιούχοι-απολυμένοι της ΕΡΤ. Είναι, τελικά, οριστικό. Η διοίκηση δεν πλήρωσε ποτέ εισφορές για ν πάρουμε επίδομα ανεργίας, ούτε στο ταμείο μας ούτε στον ΟΑΕΔ. Έτσι, λοιπόν, αυτοί που, τελικά, θα μείνουν εκτός νυμφώνος, το επόμενο χρονικό διάστημα (με την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσει η διαδικασία ανανέωσης συμβάσεων για ορισμένους), δεν θα έχουν το δικαίωμα να αναζητήσουν δουλειά με το μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο που θα τους έδιναν τα 460 ευρώ του επιδόματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή