Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή προς τους συναδέλφους

Αθηνα 16-1-2012



Αγαπητοί συνάδελφοι,
μετά από εβδομάδες απεργιακών, και όχι μόνον, κινητοποιήσεων, νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να κάνουμε μία στάση και να κοιτάξουμε πίσω προχωρώντας στον απολογισμό μας.
Επί μήνες δώσαμε μία «αρραγή» και υποδειγματική μάχη που λίγοι περίμεναν από εμάς , από τους «δημοσιογράφους της κρατικής ραδιοτηλεόρασης». Οι δημοσιογράφοι της δημόσιας- όπως λέμε εμείς- ραδιοτηλεόρασης, έδειξαν ότι ξέρουν να μάχονται για την υπεράσπιση της ελευθεροτυπίας και της αξιοπρέπειάς τους.
Έδωσαν μαθήματα δημοσιογραφίας, ήθους και αγωνιστικότητας. Και να που αναγκάσαμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Να άρει το «δημοσιοϋπαλληλικό καθεστώς». στο οποίο επεχείρησε να εντάξει τους δημοσιογράφους των δημοσίων μέσων.
Σήμερα, ήρθε η στιγμή να καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου και να πιέσουμε για την διατήρηση , στην πράξη, της συλλογικής μας σύμβασης αλλά και των θέσεων εργασίας των συμβασιούχων συναδέλφων μας.
Μόνον που αυτά δεν γίνονται με κλειστή την ΕΡΤ. Με την κοινωνία απέναντι μας. Με την εξυπηρέτηση της λογικής ΟΛΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ, απ ΄ όπου αυτή και αν προέρχεται.
Σε μία περίοδο, όπου το τοπίο στα ΜΜΕ θυμίζει ζούγκλα, αποτελεί έγκλημα «καθοσιώσεως» να μην διαπραγματεύεσαι για την όσο μεγαλύτερη διατήρηση των κεκτημένων σου, νίπτοντας απλώς τας χείρας σου μέσα από άσφαιρες επαναστατικές κραυγές.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ δώσαμε την μάχη για μία ελεύθερη και ισχυρή ΔΗΜΟΣΙΑ Ραδιοτηλεόραση.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ας δώσουμε αυτή την μάχη με ανοιχτή την ΕΡΤ, έχοντας συμμάχους μας την κοινωνία, την ενότητα μας και την αγωνιστικότητα μας, λαμβάνοντας υπ όψιν μας και τις απόψεις των συναδέλφων μας στα περιφερειακά μέσα που αδυνατούν για αντικειμενικούς λόγους να παραστούν στις συνελεύσεις μας.

Παρακαλώ όσοι συμφωνείται με το παραπάνω σκεπτικό να συνυπογράψετε την επιστολή.

Επικοινωνήστε μαζί μου στο

6979981151 ή στείλε τε το email σας vzervou@yahoo.com.



Ευχαριστώ





Η Εκπρόσωπος της Ραδιοφωνίας

Βασιλεια Ζερβου

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς ζητάς να συνυπογράψω Βασιλεία. Κι επίσης δεν κατανοώ τη σκοπιμότητα αυτής της κίνησης τη στιγμή που δεν υπάρχει καμμία, ως ώρας, προγραμματισμένη κινητοποίηση από την Πέμπτη 19/1ου. Μόνο τη δημιουργία εντυπώσεων και την πόλωση εξυπηρετεί αυτή η επιστολή ενώ παράλληλα εκκρεμούν ζητήματα που ακόμα δεν έχουν επιλυθεί.
    Γ. Παπαζαχαρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή